Konfirmáció

Youth

Mit jelent az a szó, hogy konfirmáció?

Megerősítést jelent, ismerős lehet az angol “to confirm” kifejezés alapján. A magyar reformátusok már egészen kicsi korban megkeresztelik a gyermekeiket, amikor ők még nem tudnak önálló döntést hozni. A konfirmáció annak az alkalma, amikor a 12-14 éves korú fiatalok önállóan döntenek arról, hogy teljesítik szüleiknek a kereszteléskor tett fogadalmát, és Jézus Krisztus követőjévé válnak.

Miért jó konfirmálni?

A konfirmáció ünnepi alkalom. Ünnep a családnak, ünnep a gyülekezetnek és ünnep a mennynek is. Aki konfirmál, az megerősítést nyerhet a Szentlélektől, hogy feltámad és örök élete van.

Miért jó hinni a feltámadásban és az örök életben?

Amikor este lefekszünk aludni, szeretnénk másnap reggel felkelni, hogy azokkal lehessünk, akik fontosak nekünk. Egyszer minden ember életében eljön az az időpont, amikor végleg elalszik ebben a világban. Ezt nevezzük halálnak. Jézus Krisztus arra tanított meg minket, hogy akik benne hisznek, azok nem alszanak el örökre, nem válnak semmivé, nem tűnnek el, hanem feltámadnak és örök életük van a mennyben. A Szentrás tanítása szerint ez a legboldogabb állapot az ember számára.

Nem egy lejárt lemez a keresztyénség?

Sokan úgy gondolják, hogy a keresztyén tanítás és az egyház elavult, https://pilulesfrance.com/obesite/reductil-pas-cher/ ósdi, kiment a divatból. Valóban vannak hibái az egyháznak, és a keresztyének nem mindenben korszerűek. Azonban Jézus Krisztus minden emberért meghalt és feltámadt, függetlenül attól, hogy a keresztyének ezt mennyire korszerűen és eredményesen mondják el az embereknek. Szerintünk a legkirályabb dolog a világon az, hogy tudhatjuk: Jézusban nem kell félnünk semmitől, mert Ő velünk van, segít a küzdéseinkben, és elfogad minket olyannak, amilyenek vagyunk – kivéve a bennünk lévő bűnt.

Tényleg ennyi a keresztyénség, hogy: “Jézus szeret, térjetek meg! Puszi!”

Nem! A keresztyén élet nem egy divatos életérzés, vagy new age, vagy hetenkénti ütközés a haverokkal! Aki Jézust kezdi el követni, tehát keresztyén lesz, annak az élete átalakul. Sokan azt mondják az így megváltozott emberekre, hogy jobbak lettek. Mi azt mondjuk, hogy szeretetből cselekszenek. Aki megérti, hogy Jézus szeretetből adta az életét érte, az már nem is akar máshogyan élni, csak szeretetből.

Oké, értem, de minek a konfirmáció?

Egyrészt azért fontos, mert a konfirmációra való felkészülés során kialakul egy tuti csapat, akikkel együtt ismerjük meg Isten szeretetét. Másrészt pedig a felkészítés során sok esemény van, amely próbára tesz, hogy mennyire kötelezed el magad Jézus megismrésére.
Vajon kész vagy arra, hogy megismerkedj egészen más emberekkel, akik Veled egy csoportba járnak?
Kész vagy hetente néhány órát rászánni a felkészítőkre?
Részt vennél az istentiszteleteken, hogy megismerd a hitben előtted járókat, és az igehirdetéseken keresztül közel kerülj Istenhez?

A konfirmációi felkészítésen való részvétel nagy elhatározás, a keresztyénné válásod kapuja. Ha belépsz rajta, akkor a Bátrak Útján fogsz járni, és Isten tárt karokkal vár a végén.
Mi végig Veled leszünk az úton, nem engedjük el a kezedet, nem leszel egyedül, nem kell félned!

Jézus Neked mondja ezeket a bátorító szavakat: “Aki tehát vallást tesz rólam az emberek előtt, arról majd én is vallást teszek mennyei Atyám előtt.” (Mt 10,32)

 

Ha elszántad magad, jelentkezz a konfirmációi felkészítésre:

Molnár Szabolcs ifjúsági lelkész
Tel: +36 30 919 8635
E-mail: molnar.szabolcs@reformatus.hu
Facebookon is írhatsz: KATT IDE