Házasság hete a Nagytemplomi Gyülekezetben

Idén a Nagytemplomi Gyülekezet is kapcsolódik a Házasság hete programsorozathoz, és egész héten át értékes, színvonalas programokkal várja a házasságban megerősödni vágyókat.

A téma: Randevú egy életen át

Programok:

Február 9., szombat, 17:00
Ifjú házasok köre – játékos alkalom házasoknak

Helyszín: Ifjúsági Központ (Leány utca 2.)
Mi ez?
Játékos, beszélgetős, interaktív alkalom házaspároknak, amelyen egymás tapasztalatai, hite által erősödhetünk meg a házasságban. Az alkalom 120 perc hosszúságú, szendvicset és üdítőt biztosítunk, és gyermekfelügyeletet is tartunk, így gyermekes házaspárok részvételére is számítunk.
Jelentkezés:
Előzetes jelentkezés szükséges! A jelentkezéshez kattintson IDE.

 

Február 10., vasárnap, 18:00
Könnyűzenés istentisztelet házaspárok részvételével

Helyszín: Nagytemplom
Mi ez?
Vidám, lendületes, nem hagyományos istentisztelet könnyűzenei énekvezetéssel, amelyen fiatal házaspárok bizonyságtétele fog elhangozni. Ennek az istentiszteletnek fő motívuma a gyülekezeti tagok közös szolgálata és a modern zeneiség. Az alkalom nagyjából 60 perc hosszúságú, amely után szeretetvendégséget tartunk, amelyen lehetőség lesz a bizonyságtevőkkel és az igehirdető lelkésszel beszélgetni a felvetett kérdésekről. Gyermekfelügyeletet is biztosítunk így gyermekes házaspárok részvételére is számítunk.
Jelentkezés:
Előzetes jelentkezés nem szükséges, mindenkit szeretettel várunk!

 

Február 15., péntek, 16:00
Lelki lomtalanítás – interaktív színház házaspárok részvételével

Helyszín: Vojtina Bábszínház (Kálvin tér 13.)
Mi ez?
Az előadás pillanatfelvételeket mutat két család életéből. Egy kamasz lány és egy kamasz fiú szemszögéből foglalkozik azzal, hogy milyen nehézségeket okozhatnak a generációs és kommunikációs problémák. Az előadás fókuszában az a kérdés áll, hogy mit tegyen egy kamasz és mit ne a saját szabadsága érdekében, illetve mit tegyen a szülő, hogy a gyermeke és a közte felmerülő problémák feltárásában és azok megoldásában konszenzusra jussanak.
Az előadás műfajából adódóan zárt színházi részekből és nyitott drámamunkából áll – ez utóbbiakat a színészek közreműködésével egy drámatanár vezeti. A szülők, és a diákok is, a drámamunka során nézőből résztvevővé válnak, a közös gondolkozás és játék segítségével véleményt mondhatnak, álláspontokat ütköztethetnek, foglalkozhatnak a felvillantott helyzetek és a történet alakulásával.
Jelentkezés:
Előzetes jelentkezés szükséges! A jelentkezéshez kattintson IDE!
Részvételi díj:
1000 Ft fejenként, amelyet a helyszínen kell kifizetni.

 

Február 16., szombat, 18:00
Gyertyafényes vacsora házaspárok részére

Helyszín: Gyülekezeti Terem (Kálvin tér 17.)
Mi ez?
Szeretné a párjával újra átélni a régi randevúk hangulatát? Ez a program erre nyújt lehetőséget. Igaz, nem egyedül lesznek, de talán éppen a közösség adja meg ennek az estének a különleges jellegét. A hangulatos, gyertyafényes vacsora elfogyasztása közben kellemes zene fog szólni, majd különleges játékra hívjuk a résztvevőket, asztaltársaságokat. Reméljük, hogy mindenki felejthetetlen élményekkel fog gazdagodni az est során.
Jelentkezés:
Előzetes jelentkezés szükséges! A jelentkezéshez kattintson IDE!
Részvételi díj:
1500 Ft fejenként, amelyet a helyszínen kell kifizetni.

 

Február 17., vasárnap, 10:00
Istentisztelet és jubileumi házassági eskütételek

Helyszín: Nagytemplom
Mi ez?
Az egész hetes programsorozat zárásaként és hálaadásként istentiszteletre gyűlünk össze, ahol a jubiláló házaspárok életére is Isten további áldását kérjük. A Nagytemplomi Gyülekezet istentiszteletén a házasság ügyét Isten elé tárva, imádkozva lehetünk együtt.
Jelentkezés:
Előzetes jelentkezés nem szükséges, mindenkit szeretettel várunk!